Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Изследователи и нещотърсачи

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Изпит по френски език DELF - Частно езиково училище "Малкият принц"

С незабравими впечатления и любопитни наблюдения беше изпълнена Седмицата на нещотърсачите от Лятно училище “Малкият принц”.

Още от първия ден смелите изследователи тръгнаха по стъпките на своята любима героиня Пипи Дългото чорапче и започнаха да откриват интересни неща. Богатата на естествени и изкуствени екосистеми ботаническа градина във Варна им даде възможност да се ориентират самостоятелно по карта и да намерят различни обекти: тайнственото Езеро на духовете, романтичния розариум, красивия Кът на ирисите и звънливия водопад. Пътешествието в света на непознатото продължи с посвещаването в сладкарския занаят и изработването на вкусни захарни близалки. При майстора пекар малките изследователи проследиха пътя на хляба и саморъчно замесиха апетитни хлебчета. Варненският археологически музей разкри пред децата тайните на грънчарското изкуство в миналото и днес. Нещотърсачите завършиха своите проучвания с посещение на зоологическата градина в с. Горица, където научиха интересни факти от чудния свят на животните.

Следващата ваканционна седмица е посветена на морето. Предстоят ни много водни атракции, плажни приключения и горещи летни емоции. Очакваме ви!

Изследователи и нещотърсачи - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Подобни събития