bgzh-CNendekkrutrukuz

Европейски ден на езиците

26Сеп2017
4.4444444444444 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.44 (9 гласа)
Европейски ден на езиците 2017  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Езикът е предизвикателство, комуникация, свобода!

В училище „Малкият принц“ бе отбелязан Европейският ден на езиците, по време на който бяха връчени езикови сертификати по английски и френски език.

За поредна година учениците получиха своите международно признати езикови сертификати точно на този ден. Под ръководството на г-жа Ани Иванова, общо 19 ученици от 5 до 7 клас се явиха на изпити на Cambridge English Language Assessment - KET и PET for Schools през м. юни 2017 г. От тях двама получават сертификат за по-горното ниво, тъй като са показали изключително висок резултат: Теодор Петров от 6 клас, който получава ниво В2 с резултат 166 от максимум 170 и Рая Радева от 5 клас, която получава ниво В1 с резултат 149 от максимум 150. Още седем ученици са показали много висок резултат и са взели изпита с отличие. В начален етап, по-малките ученици защитиха сертификати от нива Starters – 18 ученици, Movers – 17 ученици и Flyers – 11 ученици. Мотивацията за явяване на изпитите се поддържа ежедневно чрез взискателност и качествено обучение от г-жа Анелия Чакърова.

Европейски ден на езиците 2017  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Под ръководството на г-жа Катерина Трифонова пет от учениците от прогимназиален курс постигнаха забележителни резултати на изпита DELF Junior et Scolaire, ниво А1 по европейската езикова рамка. Техните сертификати бяха издедени от Министерство на образованието на Република Франция.

Европейски ден на езиците 2017  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Отбелязването на Европейския ден на езиците бе съпроводено с много изненади и игри. Една от тях бе гостуването на Кейла Бот от Северна Каролина, САЩ, която от няколко месеца живее в България. Учениците имаха възможност от първо лице да разберат за живота в Америка, като обсипаха гостенката с въпроси на английски език. Госпожа Бот провери уменията си по български език, като лично прочете имената на носителите на сертификати.

Европейски ден на езиците 2017  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Интерес предизвика куизът на английски език, който провокира учениците да споделят интересни детайли и факти, свързани с езиците. Естествено, всеки верен отговор получи награда и аплодисментите на всички присъстващи.

В края на събитието, учениците споделиха колко и какви чужди езици искат да знаят. Отговорите бяха най-разнообразни, като повечето посочиха, че искат да научат поне 2 или 3 чужди езика. А на въпроса “Защо е необходимо да се знае чужд език?”, отговориха: “За да се гордея със себе си”, “За да уважавам човека срещу мен.”, “За да мога да се ориентирам и да живея в друга държава”.

Европейски ден на езиците - 4.4 out of 5 based on 9 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога