bgzh-CNenrutruk

Европейски фитнес ден в училище “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (8 гласа)
Европейски фитнес ден  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Училище “Малкият принц” се включи в пилотната инициатива на кампанията “NowWeMove” - Европейския фитнес ден.

Като активна образователна институция, Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” периодично инициират събития, свързани със здравословния начин на живот и хранене, а физическите активности и спортни занимания са част от ежедневната дейност на децата.

Въпреки, че основната идея на този ден е насочена към спортни клубове, фитнес центрове, танцови и йога студиа, учениците с радост посрещнаха възможността да проведат още един любим час по спорт като част от глобалното фитнес събитие. Любопитни и въодушевени, най-малките ученици с желание изпълняваха разнообразни фитнес упражнения. По-големите с радост приеха предизвикателството да подготвят собствен комплекс упражнения за натоварване на различни мускулни групи и чрез проекти споделиха знанията си за физиологичното развитие на човешката мускулатура и здравословното хранене.

Европейски фитнес ден  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Най-ентусиазираните участници заложиха и на предварителната подготовка - с лични спортни уреди - тежести, гири и постелки за йога и пилатес, децата превърнаха спортната площадка в истински фитнес на открито.

Европейски ден на езиците 2017  - Частно езиково училище "Малкият принц"

Европейският фитнес ден има за обща цел да ангажира повече хора да се включат в спортни и физически инициативи. Eдна от целите е повишаване на осведомеността сред европейските граждани за ползите от физическата активност за здравословен начин на живот. Тази инициатива в България се организират от сдружението“ BG Бъди активен“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването. През 2017-та година Европейския фитнес ден е на 27-ми септември.

Европейски фитнес ден в училище “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога