bgzh-CNendekkrutrukuz

Space Camp 2018

29Ян2018

Space Camp 2018

 2181  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Space Camp 2018 с Частно училище "Малкият принц"

Space Camp Turkey е един от трите космически центъра в света, създадени по модел на NASA за обучение на деца и младежи от 9 до 15 години с интереси в областта на науката

През изминалата седмица посрещнахме дама, с който делим едни и същи хоризонти - разходките сред звездите и търсене на нови предизвикателства.

Гост на нашето училище бе г-жа Райжекова от Център за творческо обучение. Училище “Малкият принц” и IT Гимназия “Екзюпери” са една от трите образователни институции в България, които са избрани за пълноправен партньор на инициативата през настоящата учебна година. Пред учениците бе представена уникалната възможност да участват в Space Camp Turkey 2018, създаден по модел на NASA. По време на лагера учениците ще имат шанса да се запознаят с най-високите технологии при космическите науки, да се срещнат с астронавт и да участват в мисия, в която се изстрелва совалка.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи от цял свят да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, работиката, астрофизиката и биологията. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка. Програмата се провежда в рамките на една седмица и се води изцяло на английски език от специално подготвени тренери и специалисти. След преминаване на програмата, участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Участието в лагера се осъществява след кандидатстване с есе или видео по три определени от центъра теми до 1 март, успешно класиране в конкурса и заплащане на таксата за участие. Най-добрите есета и видео материали ще бъдат поместени на известен астро сайт. Повече информация можете да получите на сайта на центъра https://spacecamp.cct.bg/, а заинтересуваните ученици, които желаят да се включат в кандидатстването, могат да се обръщат към Административен отдел - тел. 052/300514.

Space Camp 2018 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога