bgzh-CNenrutruk

Еко проект

05Фев2018

Еко проект

 2516  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Грипна ваканция - Частно училище "Малкият принц"

В края на месец януари Българската делегация с представители на 9 от еко-училищата в България, сред които и Частно езиково училище “Малкият принц”, участва в заключителната среща по еко проекта “Меню за промяна” 2018: Да възстановим земята с глава, сърце и ръце” /Menu for Change: Let’s Regenerate the Earth with Heads, Hearts and Hands/.

Международният форум в Прага събра над 120 учители, ученици и експерти от общо 14 европейски държави. През трите дни всяка държава представи положителните промени, които са настъпили в резултат от дейностите по проекта “Да се храним разумно”.

На 27-те семинара колегите обмениха полезен опит и добри практики в повишаването на осведомеността за наболелите екологични въпроси и работата по екологични теми в училищата и детските градини, а лекторите - експерти в областта на храната и екологичното земеделие - представиха конкретни стъпки и изследвания и вече реализирани проекти. Участниците обсъдиха по какъв начин може да се ангажира обществеността и младите хора за налагане на отговорното хранене, с грижа за хората и за цялата планета.

Вдъхновени от думите на д-р Уангари Маатай, лауреат на нобелова награда за мир за 2004 година, “ятото колибри” се разпръсна, за да може идеите да стигнат до всички млади хора и всеки да даде най-доброто от себе си, за да възстановим земята с глава, сърце и ръце.

Еко проект - 5.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога