bgzh-CNendekkrutrukuz

Първи учебен срок

05Фев2018

Първи учебен срок

 2253  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Първи учебен срок - Частно училище "Малкият принц"

Неочаквана ваканция - време за размисъл в края на I учебен срок!

С какво ни привлича "Малкият принц"?
Статутът ”иновативно училище” е признание, за будност, търсене и творческа реализация на ежедневните задачи от деца и учители, но за магията на случване няма реално измерение, оценка и класация... Как да уловиш тази невидима връзка на разбиране и приятелство, на общуване и споделяне, на вълнение и единение в общ ритъм? Това е вълшебно!
Задължителните учебни стандарти се овладяват успешно, но никога не са били достатъчни за детското любопитство и въображение. Затова тук срещите са с радост, процесът е творчески, предизвикателствата следват едно след друго...

Създадохме нов учебен предмет: Креативност & Комуникация - уроци за живота, среда създаваща социални умения за личностно израстване, под ръководството на Веселина Дамаскова. Структурираме образователни методи и педагогически технологии за ефективно учене в програма "СуперУм" и креативността става водещо начало в часовете на всички учители.

Интеграцията за решаване на математически задачи с помощта на информационни технологии създава "МИТ" - авторска система за позитивиране на учениците и решаване на задачи с ръководители Веселина Иванова и Тодор Янков.

Обучението по английски език се осъществява чрез електронни учебници, а самоподготовката - във виртуална платформа Express DigiBookss, с вдъхновението от Ани Иванова.

Непрекъснато се обогатяват учебните ресурси и материали по всички предмети в Google Classroom, за активно участие на учениците 24 часа/7 дни, навсякъде, където учат и пътуват.

Натрупахме нови предизвикателства в дигиталния свят, а клуб "Роботика" включи и "добавена реалност" за смелите експериментатори с Тодор Янков.

Спортните състезания носят купи и медали, а Европейската седмица на спорта ни отличи в световната класация за най-активни училища - с треньори Ани и Тодор Джурови.

Децата с удоволствие учат от учебниците на своите учители-автори Иваничка Димитрова, Живка Марина, Веселина Дамаскова.

Надя Попова ни зарадва с издаване на нова книга, част от научните й търсения и разработки в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Научният подход и смелост да представят свои разработки отведоха Веселина Иванова, Тодор Янков и Веселина Дамаскова, на VII есенен научно-образователен форум „Съвременни педагогически технологии в образованието“, София, където събраха академични адмирации.

На националната конференция на Асоциацията на частните училища награди- признание за принос в развитието на частното образование получиха Ани Иванова, Катя Димова, Живка Марина, Веселина Дамаскова.
Събитията през I учебен срок дават динамиката на живот и съпричастност в екипа:
- Европейски ден на езиците: връчени 75 сертификата по английски и френски език на ученици от I до VII клас;
- Избори за ученически парламент - проява на активна гражданска позиция на учениците;
- Работа по международни проекти с ръководители Катерина Трифонова и Ани Иванова;
- Изнесено обучение в Европа - посещение в Съвета на Европа, ЦЕРН, и много културни и исторически забележителности.
- Конференция “Създаваме личности на успеха, заедно”, посветена на 25 годишнината на “Малкият принц”;
- 10 години от създаването на балет “Малкият принц” с ръководител Полина Добрева отбелязахме с голям концерт във Варненската опера.

- Коледните спектакли отново събраха деца, родители, учители в общи духовни пространства и съпричастност към ценностите и традициите на “Малкият принц”;
- Наши представители взеха активно участие в международни форуми: Menu for change - Prague, Bett - London, Google - New York.
След приключване на “Бяло училище - Банско 2018”, предстои церемония по приключване на I учебен срок на 16 февруари.

Първи учебен срок - 5.0 out of 5 based on 7 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога