bgzh-CNendekkrutrukuz

“Малкият принц” участва в състезанието Spelling Bee 2018

4.2 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.20 (5 гласа)
Spelling Bee - Частно училище "Малкият принц"

Частно езиково училище “Малкият принц” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

На 6 март 2018 година в училище “Малкият принц” се проведе първият кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. След 45-минутна оспорвана борба в 24 рунда, Марк Терзиев от VII б клас извоюва първото място. Той спелува правилно думата ‘wound’ и победи съученика си Християн Христов, който остана втори. Пожелаваме успех и на двамата финалисти, които ще представят училището ни на регионалното състезание на 24 март. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 г. в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната от 24 февруари до 6 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

“Малкият принц” участва в състезанието Spelling Bee 2018 - 4.2 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога