Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Празник на буквите “Ние вече сме грамотни!”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Европейско кенгуру 2018 - Частно училище "Малкият принц"

Първокласниците на училище „Малкият принц” представиха пред родители и гости вълнуващ спектакъл на знания, умения и емоционални преживявания.

В концертното студио на Радио Варна, по традиция пристигна Буквалан, който отговорно и атрактивно провери езиковата грамотност и четивните умения на малките ученици. Всички деца, разделени в четири отбора: Малкият принц, Мечо Пух, Пипи и Карлсон, ентусиазирано четяха кратки откъси от едноименните книги, решаваха езикови игри, разгадаваха сложни анаграми, отгатваха приказни герои и гатанки. С песни и усмивки децата пренесоха присъстващите в света на музиката, танца и литературата. Доказаха смело и убедително, че вече са грамотни. Изпратиха с танц букварчето и посрещнаха с вълнение читанката, прочитайки първото стихотворение “Аз съм българче” на великия Иван Вазов.

С гордост децата приеха своя първи сертификат за грамотност и читателска карта към Детския и средношколски отдел на Регионална библиотека “Пенчо Славейков”. Любознателни, търсещи и грамотни, първокласниците получиха аплодисменти и пожелания да са все така усмихнати, ученолюбиви и дръзновенни да вървят по пътя на знанието и успеха.

Празник на буквите “Ние вече сме грамотни!” - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Подобни събития