bgzh-CNendekkrutrukuz

Училище "Малкият принц" в сърцето на Европа

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.33 (6 гласа)
Призови места в Национално състезание по информационни технологии - Частно училище "Малкият принц"

Частно езиково училище “Малкият принц” официално откри Седмицата на България в Европейския парламент в Страсбург.

По покана от европейските структури делегация от училище “Малкият принц” участва като специален гост в Седмицата на България, организирана по повод Българското председателството на ЕС в Страсбург, Франция.

На 16 април, понеделник, малките български таланти завладяха евро публиката с вихрени танци и песни, с багри и колоритни костюми, с емоция и настроение в залите на Европейската парламентарна асоциация, като бяха представени лично от г-жа Лиляна Павлова - Министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.. През цялата вечер не стихваха комплиментите към артистичността на малките танцьори и детските творби, събрани в изложба “Духът на България”.

На 18 април като официален гост на Европейския парламент, делегацията от училище “Малкият принц” откри втора изложба, вдъхновена от изконните български традиции и многовековната ни история. В сърцето на Европа се извисиха детските гласове, танците очароваха многобройната публика, а картините събраха поздравленията на всички присъстващи. С интерес и респект, децата посетиха пленарната зала, интерактивния музей “Парламентариум", разходиха се в кулоарите, където нетърпеливи журналисти искаха от евродепутатите информация от дискусиите. Вълнуваща международна среща осъществиха учениците от “Малкият принц” с българското училище в Страсбург. Емоционалното събитие продължи с кръшно българско хоро, което увлече и международната публика. На малките културни посланици от България, специално внимание оказа г-жа Катя Тодорова - посланик на Република България към Съвета на Европа.

Въпреки натоварената програма, децата успяха да посетят парка “Малкият принц”, където се чувстваха като “у дома си”, заобиколени от символите на нашето училище. Разходките из Страсбург ги потопиха в уникалната френска атмосфера - пълна с вековна история и европейска култура.

С благодарност за оказаната възможност да представим българските традиции и култура в Страсбург и с гордост, че сме важна част от европейската история, благодарим на всички, които спомогнаха училище “Малкият принц” да изяви своите млади дарования в сърцето на Европа!

Училище "Малкият принц" в сърцето на Европа - 4.3 out of 5 based on 6 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога