bgzh-CNendekkrutrukuz

Вълнуващи срещи с автори от Варна Лит 2018

4.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.40 (5 гласа)
Вълнуващи срещи с автори от Варна Лит 2018

За втора поредна година във Варна се провежда международният литературен фестивал “Варна Лит”, който обединява писатели, журналисти, художници, музиканти, театрали и общественици.

На 31.05. и 01.06. в Частно училище “Малкият принц” и ИТ гимназия “Антоан дьо Сент- Екзюпери” гостуваха двама от гостите на фестивала - Даниел Малори(Ей Джей Фин) и Доминик Карило, които споделиха свои възгледи за писането, книгите и човешкото общуване. В изключително ведрата атмосфера на двете срещи учениците от 5 до 11 клас задаваха своите въпроси към гостите на английски език, споделяха за любимите си книги и занимания и научиха любопитни подробности за творческия процес.

Артистичното присъствие на Ей Джей Фин, автор на психологическия трилър “Жената на прозореца”, впечатли учениците и ги провокира да споделят своите литературни предпочитания. Много непосредствено и с чувство за хумор завършилият в Оксфорд бивш литературен критик успя да предразположи децата и да им внуши, че създаването на една творба изисква не само въображение, но и дързост, постоянство и труд. Разговорът с Ей Джей Фин приличаше на живо театрално представление, в което имаше много смях, мъдрост, провокации и дружелюбност.

Втората среща от програмата на “Варна Лит 2018” беше с Доминик Карило, писател и преподавател по литература, чиито романи “Невероятният възход на Пако Джоунс” и “Необичайните заподозрени” са сред най-четените в света. Доминик живее в София и харесва България и нейните хора. Познава някои от съвременните наши автори, както и класиците Христо Ботев и Иван Вазов. Работата му като преподавател го ентусиазира и мотивира да създава книги и за младежката аудитория. Той сподели за непреведения си все още на български език роман “Ния”, чиято главна героиня е четиринадесетгодишно българско момиче.

Разбира се, в края на двете срещи учениците имаха възможност да получат автограф и да се снимат с гостите. Усмивките и грейналите очи потвърдиха още веднъж, че общуването с хора на писаното слово зарежда и извисява духа на младия човек. Нищо, че живеем в ерата на технологиите...

Вълнуващи срещи с автори от Варна Лит 2018 - 4.4 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога