bgzh-CNendekkrutrukuz

Ден на будителите

01Ное2018

Ден на будителите

 2041  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Ден на будителите - Частно училище "Малкият принц"

С интересни инициативи и празнични събития, деца и ученици от “Малкият принц" отбелязаха 1 Ноември - Денят на народните будители.

Второкласниците в продължение на три дни представиха екипни проекти, посветени на историческите личности, допринесли българският народ да бъде осъзнат, активен, търсещ, буден и непримирим.

Децата от Подготвителните групи гостуваха на третокласниците и се включиха активно в часа по ,,Човекът и общество" с интересни факти за историята на празника, за будителите в миналото и в наши дни. С огромно желание, патриотичен дух и нестихващ ентусиазъм, бъдещите първокласници рецитираха стихотворения, посветените на книжовниците и борците за национално освобождение и изпяха песни за Родината и Химна на народните будители.

В съвместен урок по родолюбие се включиха учениците от Iа и IVб клас. Четвъртокласниците бурно аплодираха първокласниците, които самостоятелно прочетоха текстове за будителите. С много емоции и патриотични чувства малки и големи ученици заедно изпълниха стихове и песни, посветени на българските будители.

Прославяйки делото и паметта на революционери, просветители и будители, вярваме, че идните поколения са съхранили българските традиции,че пазят в сърцата си любов към родината, че са горди и достойни наследници на велики българи и всичко българско и родно любят, тачат и милеят....

Честит празник!

Ден на будителите - 5.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога