bgzh-CNenrutruk

Състезание по правопис на английски език в училище “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Състезание по правопис - Частно училище "Малкият принц"

На 27 февруари любознателните ученици от училище “Малкият принц” за поредна година премериха знанията и уменията си по английски език в състезанието Spelling Bee, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

След оспорвана борба в цели 16 рунда, първото място зае петокласничката Микаела Павлова, а на второ място се класира Александра Райкова от седми клас. Победителките ще представят училището на регионалния кръг, който ще се проведе на 23 март в гр. Варна.

Тази година над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезават в 297 училища в страната. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември, а за регионалния кръг победителите трябва да научат нови 200 думи. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото.
Желаем успех на Микаела и Александра!

Състезание по правопис на английски език в училище “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога