bgzh-CNendekkrutrukuz

Ден на народните будители

02Ное2012
0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

На 1 ноември честваме един от най-светлите български празници - Денят на народните будители. Той е посветен на делото на книжовниците, просветителите, на борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности и самосъзнанието на нацията{socialbuttons}

- Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Бозвели, Иван Рилски, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели на българския дух и общност.

Учениците от Училище „Малкият принц” също отбелязаха този светъл празник. Денят започна с тържествено радио предаване, с водещи – Моника и Чавдар от VІІ клас. Родолюбиви песни и патриотични стихове съпътстваха и изявата на най-малките ни възпитаници, подкрепени от гимназистите, които подготвиха специална програма и бяха горещо посрещнати и аплодирани от командния и курсантски състав на ВВМУ в зала „Вапцаров”. Прочувственото изпълнение на Снежина Вълканова от ІІІ „б” група на стихотворението „Хаджи Димитър” изправи публиката на крака, а в очите на много военни напираха истински сълзи при емоционалните изяви на нашите малки и големи ученици. Честит празник!

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога