bgzh-CNendekkrutrukuz

Още нещо за интерактивната математика

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Още нещо за интерактивната математика - Частно училище "Малкият принц"

Заслужени успехи в математически турнири и блестящо представяне на технологията “ПРим” - ПРопедевтика, Интерактивност и Математика.

На XVII научно-практическа конференция "Математика и информатика - реалности и перспективи", Веселина Иванова - учител по математика и Тодор Янков - учител по информатика и информационни технологии в Частно езиково училище "Малкият принц" представиха доклад на тема "Още нещо за интерактивната математика". Пред колегите си от Съюза на математиците в България - секция Варна те акцентираха върху връзката между традиционното математическо моделиране и компютърното математическо моделиране.

Учителите-новатори се фокусираха към още една позабравена технология - ПРИМ (ПРопедевтика, Интерактивност и Математика), в пълно съответствие с виждането на акад. Л. Илиев, че "чрез математиката овладяването на познанието се превръща в единен процес, съставен от изследване, теория и практика…".

Потвърждение за ефективността на този подход са и получените поредни сребърни медали в международното състезание "Математика без граници" от седмокласниците на училище "Малкият принц" - Лора Пандова и Никола Христов.

Още нещо за интерактивната математика - 5.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога