bgzh-CNendekkrutrukuz

XIII Математическо състезание “Малкият принц”

4.375 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.38 (8 гласа)
Математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

На 13 април, 13-то издание на Математическо състезание “Малкият принц” събра възторжени деца и родители за празник на креативността и почит към царицата на науките - математиката.

Дъждът и облачното време не успяха да помрачат усмивките и слънчевото настроение на стотиците състезатели, нетърпеливи да преодолеят математическите предизвикателства. Фаталното 13-то издание успя да счупи няколко рекорда: за най-малък участник, за най-дълъг състезателен ден и за най-много дистанционни участници.

Първи в състезателния ден - първокласниците с усмивка коментираха интересните задачи, които освен математически знания изискваха и проява на логика, креативност и словотворчество. Учениците от 2-ри до 4-ти клас се впечатлиха от атрактивните задачи, обединени тематично: “Розите”, “Първа българска държава” и “Футбол” и разпалено дискутираха решения и варианти на отговори помежду си.

Преди старта на състезанието за бъдещите първокласници, дъждът се усили в унисон с вълнението и любопитството на най-малките математици. В суматохата от чадъри, дъждовни капки и състезателни номера, всеки участник намери своята зала и квестор, а най-ентусиазираните дори успяха да се фотографират за спомен.

Поздравяваме най-малкия участник - 4-годишната Йоанабел, която отговорно и съсредоточено премина през всички задачи. С нетърпение очакваме нейния резултат!

Благодарим на всички партньори - образователни организации от София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Ямбол, Ловеч, Враца, Дългопол, Генерал Тошево, Кърджали, които за поредна година разпространяват празника на математиката в цяла България.

Благодарим на всички родители, които не се уплашиха от дъждовните капки и с усмивка изпращаха децата с пожеланието “Да ви върви по вода!”

Благодарим на всички колеги и гимназисти-доброволци допринесли за оптималната организация, позитивния тон на общуване и спечелените нови приятели на “Малкият принц”.

Участници, състезавали се в Частно езиково училище “Малкият принц”, Варна
Резултати и класиране можете да видите тук:

Резултати подготвителна група/клас
Резултатите на първи клас
Резултатите на втори клас
Резултатите на трети клас
Резултатите на четвърти клас

Наградени участници от XIII Математическо състезание "Малкият принц"

Наградени участници

Награждаване на призови места на участвалите във Варна: 2 май 2019 г., от 17:00 часа в училище "Малкият принц"

Участници, състезавали се дистанционно в други населени места в България
Резултати и класиране можете да видите тук:

Резултати подготвителна група/клас
Резултатите на първи клас
Резултатите на втори клас
Резултатите на трети клас
Резултатите на четвърти клас

Наградени участници от дистанционното провеждане на XIII Математическо състезание "Малкият принц"

Наградени участници

Сертификатите за участие, медалите и грамотите за призови места за дистанционните участници ще бъдат изпратени до образователните институции, провели състезанието, до 17 май.

Задачи и отговори можете да видите тук:

Подготвителен клас - Задачи
Подготвителен клас - Отговори и оценяване
Първи клас - Задачи
Първи клас - Отговори и оценяване
Втори клас - Задачи
Втори клас - Отговори и оценяване
Трети клас - Задачи
Трети клас - Отговори и оценяване
Четвърти клас - Задачи
Четвърти клас - Отговори и оценяване

XIII Математическо състезание “Малкият принц” - 4.4 out of 5 based on 8 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога