bgzh-CNendekkrutrukuz

Ден на ученическото самоуправление

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Ден на ученическото самоуправление- Частно училище "Малкият принц"

С много ентусиазъм и отговорност учениците от 8, 9, 10 и 11 клас се подготвиха за своите учебни часове по литература, чужди езици, математика, география, информационни технологии, музика и спорт.

В начален курс младите учители успяха да привлекат вниманието на по- малките ученици, като ги включиха в разнообразни игри с познавателна насоченост и им поставиха задачи за създаване на кратък отговор върху поука от басня.

"Днес за първи път бях учител и ми беше много интересно. Сложно е да се подготвиш и да спазиш графика... В някои моменти не можах да се сетя за определена дума или пример... Понякога учениците забравят, че учителите също са хора, които може да са уморени, напрегнати или болни…"

Това са само част от споделените впечатления на гимназистите, които на 23.05. влязоха в ролята на преподаватели в Деня на ученическото самоуправление в Частно училище "Малкият принц".

Учебният процес бе строго контролиран от изпълняващия длъжността "Директор" Кристиан Игнатов от 11 клас, който направи някои сериозни забележки за поведението на определени ученици.

Денят на ученическото самоуправление завърши с оживено обсъждане на постигнатите резултати, с препоръки и коментари за отношението на младите хора към училището и помежду си, за отговорността на учителя и неговата активна роля за успешното протичане на всеки час. Поздравления към участниците за реализираната прекрасна инициатива отправи госпожа Татяна Петрова - Директор на Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент- Екзюпери". Тя мотивира учениците да имат свои дни на самоуправление всеки месец, в които да развиват лидерски умения, отговорност и самодисциплина. Съвместната дейност на гимназисти и по-малки ученици е ярка изява на ценностите, които училище "Малкият принц" възпитава- доверие, толерантност, отзивчивост, екипност и креативност. Именно те изграждат устойчивост срещу проявите на бездуховност и апатия в нашето съвремие и дават възможност на младите да намерят себе си. Защото погледът от другата страна на ученическия чин е по-различен...

Ден на ученическото самоуправление - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога