bgzh-CNendekkrutrukuz

Лятно училище “Малкият принц” 2019

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Лятно училище - Частно училище "Малкият принц"

Слънчеви емоции, забавни приключения, пътешествия из Северното Черноморие и много игри - с това ще запомним Лятно училище “Малкият принц” 2019.

Краят на учебната година постави началото на девет незабравими седмици, в които децата бяха в ролята на нещотърсачи в изследователски експедиции и откриватели на вълнуващи приключения по суша и вода. Безбройните изненади и разнообразната програма провокираха непрестанно интереса на участниците и превърнаха всеки ваканционен ден в неповторимо преживяване.

Традиционните забавления на атракционите в Детски кът - Варна, динамичните състезателни игри в Морската градина и Еко-парка, посещенията в Зоологическата градина, Терариума, Аквариума и Делфинариума, преходите в Природен парк “Златни пясъци” и ориентирането край Аладжа манастир, забавните игри на плажа и в басейна се допълваха от нови интересни дестинации и богата културно-историческа програма.

По време на разнообразните тематичните седмици децата имаха възможност да се докоснат до позабравените занаяти - грънчарство и тъкачество, сами месиха вкусен безквасен хляб, експериментираха в направата на шоколадови и захарни изкушения. Научиха се как да правят оригами фигурки под ръководството на японска майсторка, моделираха фигури с илюстраторка от Чикаго, САЩ, майсториха приказни замъци, хартиени кукли, 3D книжки, фигурки от солено тесто.

"Не липсваха и екстремни спортни предизвикателства - катерене, уроци по конна езда, демонстрации по фехтовка, ориентиране в пресечена местност, построяване на палатков лагер и бивак, палене на огън с подръчни средства и бърз курс по готварство на открито.

Незабравими ще останат контактите с животните в Еко-селище Доброглед, гостуването във фермата за щрауси в с. Константиново и фермата за охлюви в с. Българево и наблюдението на диви животни в Еко-парк Геранеа.

Посещенията на Военноморския музей, Парк-музей “Владислав Варненчик”, Музеят на мозайките и Интерактивният детски музей на “Пътят на отпадъците” в Девня предизвикаха купища любопитни въпроси от децата и разгорещени дискусии на историческа и еко-тематика.

Кулминацията на забавленията по суша бяха вълнуващите приключения в Еко рай, Хепи-ленд, Екшън парк в с. Осеново, а сред водните атракции любими ще останат романтичната разходка с лодка по устието на р. Камчия, круизът с Тримаран “Чайка” и Пиратските морски битки и бойното кръщене.

Мили малки приятели, готови ли сте за нови предизвикателства, слънчеви емоции и приключения? Очакваме ви!

Разделяме се със щастливи спомени, много приятелства и малко носталгия по отминалите дни. Очакваме с нетърпение срещата ни след година в Лятно училище "Малкият принц" 2020.

Лятно училище “Малкият принц” 2019 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога