bgzh-CNendekkrutrukuz

Летен спортен лагер 2019

15Авг2019
4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.00 (3 гласа)
Летен спортен лагер 2019 - Частно училище "Малкият принц"

Вълнуващи емоции, ослепителни гледки, екстремни преживявания, докосване до изконните български корени и разбира се - спорт, състезания, танци и забавления за възпитаниците на Частно езиково училище “Малкият принц” и IT Гимназия “Екзюпери” по време осемдневния Летен спортен лагер край Разлог.

В първите юлски седмици деца, учители и родители с авантюристичен дух и желание за екстремни преживявания заеха стратегически позиции между три планини - Рила, Пирин и Родопите. Предварително обявената програма бе обещаващо предизвикателна, времето се оказа благосклонно към многобройната група и така успешно бяха реализирани и допълнителни атракции.

В първия ден от лятното приключение учениците посетиха Ковачевица и Лещен, сгушени в полите на Родопите. Двете селца ги очароваха с уникалното архитектурното богатство, типични солидни каменни къщи и естествено спокойствие, което излъчват. Впечатли ги вкопаната в земята църква "Свети Никола", с оригиналната 4-етажна камбанария и килийно училище, обявена за художествен и културен паметник от национално значение.

На следващия ден, малки и големи планинари почти покориха връх Безбог, като само екстремната прогноза за времето и предупрежденията за опасни явления ги спряха малко преди върха. За щастие, бурята се разрази, когато всички бяха вече на топло и сухо в хотела и със страхопочитание наблюдаваха силата на природата.

Два поредни дни бяха запазени за любимите на всички водни забавления - рафтинг по река Струма и Аквапарк във Велинград. От най-малките до най-големите ентусиасти бяха екипирани в специална рафтинг екипировка, всеки получи свое гребло, за което бе лично отговорен, и след кратка инструкция последваха и практически упражнения по управление на лодката. Трасето за групата на тийнейджърите бе по-дълго и екстремно, а като бонус към рафтинга получиха и допълнителна доза адреналин - скокове от скала в прохладните води на реката. Разбира се, имаше водни битки, преодоляване на изненадващи препятствия и уроци по гребане в екип. Не липсваха емоции и на водните атракции в Аквапарк Делфин. Водните пързалки, скоростни спускания, три басейна и джакузи за отмора запечатаха у всички незабравими слънчеви мигове, забавление и релакс в прохладата на минералните води на Велинград.

Целият съботен ден децата прекараха на гости на любимите си ски-инструктори от Добринище. В новооткрития атракционен парк “Не се отказвай”, децата изпитаха своята смелост, издръжливост и ловкост, преминавайки по въжен парк, стена за катерене и 50-метров въжен тролей. Кулминацията на екстремните преживявания бяха стрелба с лък, конна езда, планинско колоездене и очакваната от всички ATV-offroad разходка.

Последният ден бе посветен на опознаване на български фолклорни игри, занаяти, бит и култура. В къщата на Баба Дешка от с. Горно Драглище малки и големи родолюбци бяха посрещнати с погача и шарена сол. Под вещото ръководство на бабите, децата сами изработиха старинни вълнени гривнички, точиха кори, и хапнаха “ялова” баница. Научиха какво е “кукали”, “карачи” и истински се забавляваха, опитвайки се да играят като децата преди цифровия век - с ходене на кокили и подкарване на метален обръч с пръчка. С известна доза любопитство, но с достойнство всички облякоха автентични народни носии и развълнувани, тропнаха кръшно българско хоро.

Наред с пътешествията, екстремните емоции и природни предизвикателства, късните следобедни часове бяха запазени за водни игри в басейна и на спортното игрище с любимите баскетбол и футбол. Всеки ден започваше със загрявка, кратка физ-зарядка и няколко обиколки на спортното игрище, а на вечерните партита бяха отличени участници за щура прическа и невероятен грим, за артистични превъплъщения, за акробатични изпълнения и много други. Разбира се, най-очаквани бяха вечерите на палатковия лагер и последната “Вечер на талантите”, която завърши с весела дискотека.

На връщане към Варна, все още подвластни на емоциите, всеки участник вписа своите впечатления и благодарности в Лагерната книга, в очакване на Зимен лагер 2020!

Летен спортен лагер 2019 - 4.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога