bgzh-CNendekkrutrukuz

Проект "Четене на два гласа"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)

За трета поредна година Училище „Малкият принц” се включва в проекта "Четене на два гласа", организиран от Франкофонски център-Варна, съвместно с Община Варна, Областния съвет на Департамент Нор (Франция) и Асоциация EGPE (Европейска асоциация за хора от третата възраст).{socialbuttons} Тази инициатива е създадена от Асоциацията Egpenord (Европейска асоциация за хора от третата възраст) с цел да се да се окуражи съвместното четене на стойностни франкофонски книги от деца и възрастни.

Учениците от V клас се включиха ентусиазирано в проектните дейности, организирани около френско-белгийско-българската инициатива. Те разгледаха първата книжка « Бягай Айяна » от Анес Ларош с помощта на г-жа Пепа Радева, която подготви за тях интересен и предизвикателен час. До 14 февруари младите франкофони ще изберат любима сцена от детската книга и ще я илюстрират. Паралелно с подготвената изложба те ще обособят специално франкофонско кътче в училище, където всички ученици и гости на „Малкият принц” ще могат да се докоснат до магията на френската литература.

Проект "Четене на два гласа" - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога