bgzh-CNendekkrutrukuz

Седмица на Франкофонията

0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

Училище „Малкият принц” се включи традиционно в отбелязването на световния празник на Франкофонията. {socialbuttons} Празничната седмица предложи на учениците от прогимназията и на гостите на училището куп изненади, франкофонски предизвикателства и много забавления. Учениците от V клас търсиха скрити съкровища, разпознаваха френски символи и водеха кореспонденция с нашите нови франкофонски приятели от училище „Nesile Aydin” от Анкара, Турция. Седмокласниците се включиха в ателието, подготвено от представители на Алианс Франсез, Варна, като наши специални гости за Деня на френския език и култура бяха г-ца Стефани Дюмортие – аташе по сътрудничество в областта на френския език към Френски културен институт и г-жа Неранза Шотова.

Отново най-опитните франкофони подготвиха най-вкусното специално събитие, а именно – представяне и дегустация на ястия от всеизвестната френска кухня. Всички ученици взеха участие и в спортната проява по случай празника – турнир по петанк. След оспорвана битка представителите на VІ клас – Иван Чернев и Стефан Пергот отнесоха медалите и се окичиха с титлата „Шампиони по петанк”. В петък, 22 март, всички ученици от ІІІ до VІІ клас бяха обзети от трескаво вълнение в очакване на традиционния маскен бал, с който се закрива официално Седмицата на Франкофонията. Много танцови предизвикателства очакваха малките принцове и принцеси на училището, а най-оригиналните костюми бяха отличени. Многоуважаемото жури бе изключително затруднено, но спря своя избор за крал на бала - Ариана Ансари от ІІІ клас, а за кралица бе избрана Виктория Русева също от ІІІ клас. Празничната седмица, посветена на френския език и култура завърши с прекрасната постановка „Малкият принц”, пресъздадена от учениците от VІ клас. С много настроение те се впуснаха в пътешествие през планетите, срещнаха много приятели и за пореден път разбраха, че „същественото е невидимо за очите”.

До следващия празник на Франкофонията, мили приятели!

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога