bgzh-CNendekkrutrukuz

Кулинарен конкурс 2014

15Окт2014
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Млади франкофони от Частно училище "Малкият принц"

За поредна година малките франкофони от ЧОУ "Малкият принц" се включиха в конкурса по готварство CONCOURS DE CUISINE LYCEEN 2014, организиран от Франкофонския център във Варна в рамките на седмицата на вкуса /13-18 август/. {socialbuttons}

Учениците подбраха и преведоха на френски език две рецепти за студени предястия - едно традиционно българско и едно френско и изготвиха двуезична брошура, представяща ястията. В самия ден на състезанието екип от трима майстор-готвачи от всяко училище приготвиха на място в ПГ по Туризъм една от рецептите и поднесоха за дегустация.

Авторитетното жури, включващо майстори готвачи от Франция и България и специалист диетолог оцени представените предястия и присъди награди в шест категории. Франкофоните от ЧОУ "Малкият принц" получиха приза за най-добър превод на рецептите.

С благодарност и радост децата приеха подаръците и наградите - специално луксозно издание на басните на Лафонтен на френски език и френски тълковен речник, с които ще разнообразят и обогатят учебните часове.


Кулинарен конкурс 2014 - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога