bgzh-CNendekkrutrukuz

Международен проект “Евроразходки”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Международен проект с участието на Частно училище "Малкият принц"

В периода 13-18 октомври в гр. Дакс, Франция се проведе първата организационна среща по проекта.{socialbuttons}

Бяха уточнени срокове, дейности, отговорности на всеки от участниците и най-вече се акцентира върху очакваните финални проекти продукти - изготвянето на сайт, приложение за таблети, виртуална галерия, градина на проекта и др. Изключително топлото посрещане на първата среща с европейските партньори и добрата екипна работа, ни увери, че независимо от географските и културни различия, общото и ценното е любовта съм бъдещето на нашите деца и разбира се, към френския език.

“Евроразходки” е името на новия проект на училище “Малкият принц” одобрен за финансиране по европейска програма “Еразъм +”, ключова дейност 2 “Училищно сътрудничество”. В следващите три години учениците от прогимназията ще работят в сътрудничество със съучениците си от още осем европейски държави - Франция, Белгия, Испания, Италия, Португалия, Гърция, Румъния и Турция.

Целта на първия франкофонски за училището проект е да се разкрие наследството на всеки от градовете - участници от различна гледна точка - историческа, географска, културна и пр. чрез разработване на маршрути - пешеходни и автомобилни. В сътрудничество с 27 водещи български местни институции учениците ни ще откриват богатството и красотата на гр. Варна и ще я споделят с европейските партньори на общите ни срещи през месец май всяка година.


Международен проект “Евроразходки” - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога