• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Английски език
  • icon Акценти
  • Франкофония
  • Най-четени
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Международен проект “Евроразходки”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Международен проект с участието на Частно училище "Малкият принц"

В периода 13-18 октомври в гр. Дакс, Франция се проведе първата организационна среща по проекта.

Бяха уточнени срокове, дейности, отговорности на всеки от участниците и най-вече се акцентира върху очакваните финални проекти продукти - изготвянето на сайт, приложение за таблети, виртуална галерия, градина на проекта и др. Изключително топлото посрещане на първата среща с европейските партньори и добрата екипна работа, ни увери, че независимо от географските и културни различия, общото и ценното е любовта съм бъдещето на нашите деца и разбира се, към френския език.

“Евроразходки” е името на новия проект на училище “Малкият принц” одобрен за финансиране по европейска програма “Еразъм +”, ключова дейност 2 “Училищно сътрудничество”. В следващите три години учениците от прогимназията ще работят в сътрудничество със съучениците си от още осем европейски държави - Франция, Белгия, Испания, Италия, Португалия, Гърция, Румъния и Турция.

Целта на първия франкофонски за училището проект е да се разкрие наследството на всеки от градовете - участници от различна гледна точка - историческа, географска, културна и пр. чрез разработване на маршрути - пешеходни и автомобилни. В сътрудничество с 27 водещи български местни институции учениците ни ще откриват богатството и красотата на гр. Варна и ще я споделят с европейските партньори на общите ни срещи през месец май всяка година.


Международен проект “Евроразходки” - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Подобни събития