bgzh-CNendekkrutrukuz

Международна среща по програма "Еразъм +"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Международна среща с учители от Частно училище "Малкият принц"

Среща по франкофонски проект "Eurobalades" се проведе в Истанбул, Турция в периода 27.09 до 3.10

{socialbuttons}

Турският град бе домакин на първата среща за новата учебна година на международния училищен проект "Eurobalades" по програма "Еразъм +".

Училище "Малкият принц" е партньор в международната образователна инициатива заедно с още осем европейски държави. Целта на проекта е да бъде представен всеки от градовете - участници от разнообразни гледни точки - историческа, географска, културна, кулинарна и пр. като се изработят девет финални продукти: интернет сайт, приложение за мобилни устройства, брошури, постоянна изложба, дигитална книга на изкуството, евроречник, фото сайт, DVD, евроградина. Амбициозните цели през първата проектна година бяха постигнати и сега, с нови сили и идеи, деветте училища започваме втората от общо трите години на съвместната ни работа.

На работните срещи в Турция бяха определени приоритетите през годината, уточнени детайлите и сроковете за финалните продукти и както така бе актуализиран календара на предстоящите международни срещи.

Турските ни партньори от Международния британски колеж в Истанбул бяха подготвили изключително богата и интересна културна програма. Преминахме част от маршрута, изготвен от турските ученици през изминалата учебна година - "Синята джамия", "Света София", кулата "Галата", " Златния рог", Босфора, азиатическата част на Истанбул и много други.

Работната среща премина бързо и неусетно дойде момента да се разделим и всеки да поеме към деветте различни краища на Европа - от Черно море до Тихия океан, от Бая Маре до Дакс. Заредени с нови проектни предизвикателства се сбогувахме: "До следващата среща, европриятели!".

Виртуална разходка от срещата по проекта можете да видите тук

Международна среща по програма "Еразъм +" - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога