bgzh-CNenrutruk

Седмица на вкуса

14Окт2015

Седмица на вкуса

 2047  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Специална кулинарна награда на журито за Частно училище "Малкият принц"

В рамките на Седмицата на вкуса се проведе Кулинарно франкофонско състезание с участието на деца от варненски училища

{socialbuttons}

Традиционното събитие бе организирано от Франкофонски център - Варна, а домакин отново - Професионална гимназия по туризъм.

Приветствие към младите кулинари поднесе г-н Ерик Перотел - новият аташе за град Варна в областта на културата и езика към Френския културен институт - България. Училище “Малкият принц” бе представено от екип от ученици от VІ и VІІ клас, които се изправиха пред редица езикови, културни и разбира се - кулинарни предизвикателства.

Нашият звезден отбор имаше нелеката задача да приготви за по-малко от час традиционното френско ястие - Лучена супа. Журито бе съставено от главни готвачи на известни варненски ресторанти, но тяхната задача не бе лесна, тъй като всички екипи бяха силно мотивирани да ги впечатлят. Приготвените ястия бяха аранжирани, поднесени и специално презентирани от представител на всеки екип.

С огромна гордост екипът на училище “Малкият принц” за втора година получи Специалната награда на журито, като шеф-готвачите не пестяха комплиментите си относно вкуса, бързината, презентацията и аранжировката на вкусната френска супа! Поздравления за звездите на кулинарния небосклон днес - Александра Спасова, Ния Попова, Никола Иванов от VІ клас и Веселин Димитров от VІІ клас! Поздравления за днешните шеф-готвачи - Маги Кастро и Соня Василенко от VІ клас и Янко Станев от VІІ клас!!!

Кулинарно състезание в рамките на франкофонската "Седмица на вкуса"

Posted by Малкият принц on Wednesday, 14 October 2015
Седмица на вкуса - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога