bgzh-CNendekkrutrukuz

Първи урок по френски език

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (8 гласа)
Първи урок по френски език в Частно училище "Малкият принц"

В традиционната Седмица на франкофонията гост в IVА и IVБ клас беше г-жа Катерина Трифонова - учител по френски в Частно езиково училище "Малкият принц". {socialbuttons}

Тя проведе първия урок по френски език с бъдещите петокласници. Учителка Катя представи своята забележителна колекция от издания на творбата "Малкият принц" на различни езици: немски, полски, испански, италиански, турски и френски.

Първи урок по френски език в Частно училище "Малкият принц"

Децата сами разпознаха звученето на френската реч. Под формата на мисловна карта обобщиха своите знания за Франция: забележителности, история, география, природа, символи, изкуство, кухня и спорт. Направиха видео разходка из романтичните улици на Париж. Слушаха мелодичната френска музика. Импровизираха малки баджове с любим символ на френската култура. Произнесоха своите първи думи на френски език. Накрая си направиха снимка за спомен пред изложбата “Париж в миниатюри.”

Първи урок по френски език - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога