bgzh-CNendekkrutrukuz

Франкофонски спектакъл

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
Франкофонски спектакъл в Частно училище "Малкият принц"

Театрално - музикалният спектакъл “Полишинел” събра в зала “Вапцаров” франкофони от цяла Варна {socialbuttons}

На 17 март бе кулминацията на Седмицата на Франкофонията в училище “Малкият принц”. На сцената оживя историята на Полишинел - любим френски герой, роден през далечния XVI век. Благодарение на децата от пети, шести и седми клас, родители и гости на празника се пренесоха във времето и пред очите им преминаха далечни страни, приказни замъци, смели рицари и красиви принцеси.

Благодарение на вечните приказки на Шарл Перо, малките актьори припомниха на публиката вечните ценности - любов, трудолюбие и благородство. В края на театрално-музикалния спектакъл пристигна друг любим френски герой, който бе приветстван от цялата зала - Папа Балон. Той раздаде балони на децата в публиката и припомни никога да не губим вярата в чудесата и красотата на човешкото общуване.

Полишинел (Polichinelle) в изпълнение на деца от "Малкият принц"

Част от Театрално-музикален спектакъл "Полишинел" в изпълнението на деца от "Малкият принц".

Posted by Малкият принц on Friday, 18 March 2016

Специални гости на празника бяха г-жа Милена Ангелова - зам.директор на Франкофонски център - Варна и г-н Ерик Перотел - представител на Френския културен институт в България. Г-н Перотел се обърна към малките франкофони на сцената и ги поздрави за прекрасния спектакъл, изпълнен на френски език и им пожела още франкофонски успехи.
С много усмивки, удовлетворение, но и с малко тъга се разделихме: “До следващия празник на Франкофонията!”

Франкофонски спектакъл - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога