bgzh-CNendekkrutrukuz

Среща по проект "Eurobalades"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Среща по проект "Eurobalades" с участието на Частно училище "Малкият принц"

В периода 3-10 май в град Понта Делгада, Португалия се състоя среща по международния проект “Eurobalades”{socialbuttons}

Училище “Малкият принц” взе участие в международната среща по проект “Eurobalades” на програма “Еразъм +”, която се проведе в град Понта Делгада, Азорските острови. Българската делегация, съставена от ученици и преподаватели, изживя незабравими дни сред красивата португалска природа и в компанията на повече от 90 участника от девет различни европейски държави. Презентацията на нашата страна привлече вниманието на всички участници, а поканата да посетят Варна през 2017 година, когато градът ни е Европейска младежка столица, бе радушно приета от всички страни партньори.

Домакините от училище “Арифес” бяха подготвили разнообразна културна програма - посещение на плантация за ананаси, фабрика за чай, посещение в завод за типична регионална керамика и много други. Всеки ден от престоя бе белязан с разходка из невероятната природа на острова - кратерни езера, природни паркове и ботанически градини. Участниците бяха посрещнати лично от кмета на града - г-н Мело Кабрал, който ги приветства и ги покани отново да посетят остров Сао Мигел. В подготвената програма бе и международния пикник, на който всяка страна представяше традиционни ястия от страната си, а финалната вечер бе белязана под знака на песните и танците.

деня на Европа, в национални носии, участниците се забавляваха под ритъма на френските, белгийските, италианските, испанските, румънските, португалските, гръцките и турските ритми. Българската делегация изпълни фолклорна песен от Добруджа, а българското хоро вдигна на крака публиката. Това бе поредното доказателство, че младите хора на Европа са обединени около музиката, танците, кухнята и най-вече - приятелството! В дух на толерантност, доброта и общуване на различни езици, учениците от училище “Малкият принц” бяха истински посланици на националната култура и носители на изконните български ценности.

С много нови запознанства, споделени емоции (е, и малко тъга от раздялата с новите приятели) всяка група пое към вкъщи - към четирите края на Европа, за да отнесе в сърцето си райската красота на остров Сао Мигел и на неговите гостоприемни жители.

Среща по проект "Eurobalades" - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога