bgzh-CNenrutruk

Закриване на проект "Четене на два гласа"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Закриване на проект "Четене на два гласа" с участието на Частно училище "Малкият принц"

Франкофонски център - Варна събра млади франкофони по време на закриването на проекта “Четене на два гласа”

{socialbuttons}

Днес тържествено бе закрит франкофонския проект “Четене на два гласа”, в който взеха участие четири варненски училища. Шестокласниците от училище “Малкият принц” работеха в продължение на три месеца съвместно с по-възрастни френскоговорящи и четоха с увлечение книжката “Лулу, аз съм еколог” на Мелани Едуардс. Ежеседмичните сбирки за четене на френска литература ги срещнаха с г-н Мишел Абелер - доброволец в инициативата и заедно дискутираха по темата за екологията. Как да предпазим планетата, как да направим Земята по-чиста и да я запазим за бъдните поколения - това са само част от въпросите, които учениците разглеждаха и обсъждаха по време на четвъртъчните срещи с книга в ръка. Международният франкофонски проект “Четене на два гласа” има за цел общуването между поколенията, за което помогна и бабата на Тони от шести клас - Снежи.

В края на проекта децата пресъздадоха своето виждане за послание върху картон, с природни материали и много креативност. Инициативата е част от договора за сътрудничество между френския Северен департамент и Община Варна и е в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Днес Алианс франсез се оказа тесен за всички малки екозащитници, които представиха своите идеи пред директора на центъра - г-жа Милена Ангелова и г-н Ерик Перотел - аташе по сътрудничество към Френския културен институт в България. Любезните домакини бяха подготвили приятна изненада за участниците - да създадат заедно с градинари - професионалисти еко кът към центъра. Всяко училище получи своя собствена градинка, в която децата сами посадиха растения и получиха ценни съвети за тяхното отглеждане.

Обединени около идеята, че всички заедно можем да направим нашата планета по-чиста и по-приятна за живеене, учениците обещаха, че редовно ще посещават центъра, за да се грижат за своите растения, засяти с любов.

Закриване на проект "Четене на два гласа" - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога