bgzh-CNenrutruk

Турнир по петанк

20Мар2017
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
3 март - Частно училище "Малкият принц"

С огромно вълнение се откри Седмицата на Франкофонията в училище “Малкият принц” с традиционния турнир по петанк.

За поредна година училище “Малкият принц” се обгръща в атмосферата на френския език и култура чрез събитията, организирани в Седмицата на Франкофонията. Изложба “Париж в миниатюри”, френски кино следобеди, езикови предизвикателства, бал с маски… са само част от тазгодишните изяви на малките франкофони от прогимназията.

Едно от най-чаканите от всички състезания, е превърналият се в традиция турнир по петанк. Водени от олимпийския девиз на Пиер дьо Кубертен за спортментство и толерантност 32 отбора участваха в надпреварата, като наравно мериха сили ученици и учители.

Училищният двор се огласи от възласи на подкрепа, когато малките и големи любители на френската традиционна игра се изправиха в честна спортна битка. С титлата “Шампион по петанк” се окичиха два млади дами от V ”б” клас - г-ца Ишита Котари и г-ца Елена Булер. Равностойни техни съперници на финала бяха господата от VI “а” клас - г-н Павел Павлов и г-н Максимилиан Каракостов. Поздравления за всички участници!!!

Турнир по петанк - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога