bgzh-CNendekkrutrukuz

Седмица на Франкофонията

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Езикови сертификати - Частно училище "Малкият принц"

Седмицата на Франкофонията потопи цялата училищна общност във вълшебството на френския език и култура

Всяка година, в средата на месец март училище “Малкият принц” заживява “по френски”. Малките и вече пораснали франкофони очакват с нетърпение празничната програма със събития, посветени на най-красивия език в света. По традиция се проведоха турнир по петанк, следобеди, посветени на френското кино, а най-смелите френскоговорящи премериха сили в състезанието по правопис.

Креативните петокласници подредиха изложба “Париж в миниатюри” в коридора на училището и така пренесоха своите съученици из улиците и сред забележителностите на френската столица. Както и всяка година, празничната седмица завърши с бал с маски, на който властваха добрите маниери, танцувални умения и изискани тоалети.

През тази година програмата на франкофонските дни в училище “Малкият принц” се обогати с още едно важно събитие - домакинството на международната среща по проект “Eurobalades” на европейската програма “Еразъм+”. Делегации от седем партньорски държави прекараха една седмица в града ни и бяха специални гости на Пролетния концерт в училище.

Гостите ни се насладиха на топлото пролетно слънце и на програмата, която разкри пред тях богатството на българската култура и ценности. В училище делегациите бяха посрещнати традиционно с хляб и сол, а представянето на Варна и училищната институция на френски и английски език впечатли нашите чуждестранни гости.

По време на Пролетния концерт благодарение на детския талант на сцената оживяха нашите традиции, богатството и красотата на българския фолклор и колорита на народните ни носии. Международните партньори изказаха на сцената отличните си впечатления от страната ни и от топлия прием, а г-н Ерик Перотел - представител на Френския културен институт в България, поздрави екипа на училището за поредния успех в областта на чуждоезиковото обучение.

Седмица на Франкофонията - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога