bgzh-CNendekkrutrukuz

Малки палеонтолози

18Апр2023

Малки палеонтолози

 682  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Малки палеонтолози - Частна детска градина "Малкият принц"

На гости в Частна детска градина “Малкият принц” беше Константина Илиева, майка на Антон от група “Лисичка”.

Гостуването на г-жа Илиева, успешно реализирала се в областта на публичната администрация, бе пътешествие през епохите назад, което ги отведе в ерата на динозаврите. Тя се появи в атрактивен вид, с шапка, шал, чанта като истински палеонтолог. Всички “лисички” се запознаха с тази сложна дума и научиха, че това е човек, които също като тях се интересува от динозаври. Разбраха какво е неговото оборудване - шапка и шалче, което да го предпазва от вдишването на прах, задължително фотоапарат, с който да заснема находките си, както и чанта пълна с чудни инструменти - лопатки, четки, длета, чукове и още много интересни принадлежности.

След като разбраха как се нарича и какъв е този специалист, който открива вкаменелости, децата се пренесоха във времето, когато на Земята са царували динозаврите. Подредством играчки, които досущ приличаха на истински, децата се запознаха с различни представители на този чудат вид. Научиха, че съществуват около 700 вида, сред които спинозавър, велосираптор,тиранозавър, птеродактил, стегозавър и още, които с размерите си могат да ни учудят от такива, колкото кокошка, до размер на великани.

Малчуганите от втора група се превърнаха в истински палеонтолози. Всеки получи динозавърско яйце и с помощта на инструменти, успя да намери скрития в сърцевината му представител на този животински вид.

С много вълнения, емоции и радост от находките приключи гостуването на г-жа Илиева, която сподели “Мисията ми е да направя сина си добър и много, много щастлив човек”. Най-важното, което би желала да овладее е емоционалната интелигентност. Всичко останало ще научи с времето.

Сърдечни благодарности на прекрасната Константина Илиева, която събуди любопитството на децата и им подари емоционално наситено пътешествие по стъпките на динозаврите!

Малки палеонтолози - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Предстоящи събития

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 20 Дек 2023
  Коледен концерт-спектакъл на училище "Малкият принц" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 14 Дек - 20 Дек
 • 21 Дек - 26 Дек
 • 01 Ян - 19 Фев
 • 22 Фев - 04 Мар