bgzh-CNendekkrutrukuz

Най-голямата човешка добродетел - честността

13Ное2023

Най-голямата човешка добродетел - честността

 141  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Най-голямата човешка добродетел - честността в "Малкият принц"

И през изминалата седмица поредицата, с топли и вълнуващи срещи, продължава в Частна детска градина “Малкият принц”.

На гости в група “Лисичка” ни бяха Мария и Виталий Вернигора, щастливи родители на три деца - Вадим, Вяра и Анна. Голямото семейство на “Малкият принц” дарява любов, грижа и възпитание на две от трите деца на семейството, което от две години е избрало страната ни за свой дом.

Педагогическият подход, общуване и сътрудничество към децата, не останаха незабелязани при срещата - мама Мария е учител по чужди езици - италиански, немски и английски език, татко Виталий - доц. д-р на юридическите науки. И двамата са пример за съчетаването на успешна кариера и щастливо семейство.

Темата, която бяха избрали за своето гостуване, беше посветена на най-голямата човешка добродетел - честността. Децата разбраха, че честността е способността ни да бъдем искрени, да казваме това, което наистина мислим и чувстваме, и да не крием истината. Честните хора се стремят към справедливост и откритост.

Децата се научиха как да разпознават противоположността на честността - лъжата. Припомниха си и емблематичната приказка, свързана с темата на деня, “Лъжливото овчарче”. В края на деня малките проявиха откритост, като зададоха множество въпроси и разпалиха любознателна и интересна дискусия.

Всички заедно разгледаха портрети на “честността и лъжата” и споделиха мнения, защо лицата на портретите на честността са щастливи, усмихнати и спокойни. По същия начин, защо портрета на лъжата изобразява притеснена, уплашена и тъжна физиономия. Децата бяха мотивирани да нарисуват свои портрети, от които пролича, че честността винаги побеждава.

Благодарим на семейство Вернигора за ценния житейски урок и позитивизма, които подариха с присъствието си!

Най-голямата човешка добродетел - честността - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 20 Дек 2023
  Коледен концерт-спектакъл на училище "Малкият принц" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 14 Дек - 20 Дек
 • 21 Дек - 26 Дек
 • 01 Ян - 19 Фев
 • 22 Фев - 04 Мар