bgzh-CNenderuuk

Какво представлява лазерът?

20Окт2022

Какво представлява лазерът?

 1048  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
Какво представлява лазерът?

Експертен съвет “Мама и татко могат” към Академия за ефективно родителство посрещна нов дългоочакван гост - инж. д-р Венцислав Стоев.

Господин Стоев е изпълнен с позитивизъм и изключително ерудиран и богат на знания човек. Още един можещ татко, който с вдъхновение гостува в Частна детска градина ”Малкият принц”. Баща на две деца. Прекрасната му дъщеря Лея догодина ще прекрачи прага на училище, а сега старателно се подготвя за това в предучилищната ни група. Сестра й Емма е отлична ученичка в 4. б клас на Частно езиково училище “Малкият принц”.

Таткото на Лея е един от мнозината тръгнали да сбъдват американската си мечта. Изпълнен с амбиции и натрупал богат интелектуален ресурс. Завършил е лазерна физика с докторска степен, специализирал е в Германия. Печели Зелена карта и се озовава в Силициевата долина. Там прекарва двадесет и една години, но днес за щастие е в България със семейството си.

В САЩ работи за една от първите и най-проспериращи компании за производство на лазерна техника, с научно приложение в практиката на физици и биохимици.

Сподели пред децата на достъпен за тях език и по завладяващ любопитството начин какво представлява лазера. Обясни за приложението му при рязане на дърво, метал, за това как се използва в медицината и автомобилната индустрия. Всичко беше визуализирано и предствено на децата така, че след като видяха филмчетата “заваляха” въпросите им.

Удивителна демонстрация направи Венцислав Стоев. Посредством собственоръчно сглобена машинка, показа как чрез нагряване на спирт от малка газова лампа с фитил, се задейства механизъм, който на принципа на двигателя с вътрешно горене произвежда светлина. Това беше впечатляващо и доста приповдигна настроението на децата.

От своя страна, Лея сподели, че изпитва радост от това, че татко й е на гости, както и че е очаквала с нетърпение този момент. Самата тя до 4-годишна възраст е живяла в Америка. Сподели как там е яздила костенурка. Това не се случва на всеки! Децата с учудване видяха именно този момент, посредством клипче. Успяха виртуално да посетят далечна страна и чудни места.

Венцислав Стоев сподели, че да възпитава, обучава и предоставя начален тласък на децата си е неговата мисия като родител. Основно според него е те да се научат как да учат. Днес има много ресурси и човек може да учи много, стига да знае как. Желае децата му да са дисциплинирани, да се грижат и вярват в себе си.

Господин Стоев сподели как постига целите си в живота: “За да постигне нещо и да се развива, човек трябва да умее и да рискува. Пожелавам на малките принцове и принцеси да са здрави, да се учат и да бъдат щастливи заедно!”

Какво представлява лазерът? - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

Още по темата
 • 11 Декември 2023
 • Детска градина

Малките предприемачи на “Малкият принц”

 • 01 Декември 2023
 • Детска градина

Дизайнерът Петя Димитрова въведе децата от яслена група в света на модата

 • 27 Ноември 2023
 • Детска градина

Ден на Християнското семейство в детска градина “Малкият принц”

Предстоящи събития

 • 03 Юни 2024
  Лятна програма от 03 юни до 30 август от 00:00ч. до 00:00ч.

  За деца от детска градина "Малкият принц"

 • 03 Юни 2024
  Лятно училище "Малкият принц" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 02 Авг 2024
  Лятна ваканция от 02 до 30 август от 00:00ч. до 00:00ч.

  За ученици от училище "Малкият принц" и гимназия "Екзюпери".

 • 03 Юни - 31 Авг
 • 06 Сеп - 16 Сеп
 • 16 Сеп - 05 Окт