bgzh-CNendekkrutrukuz

В търсене на нови хоризонти

25Окт2022

В търсене на нови хоризонти

 300  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
В търсене на нови хоризонти

Академия за ефективно родителство посрещна новия си гост - Симеон Саръев.

Представяме Ви Симеон Саръев - татко на Теодор от предучилищната група на Частна детска градина ”Малкият принц”. След завършването на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, пътува двадесет години по света и получава ценни уроци от пътешествия и преживявания. Днес управлява собствен бизнес - проектиране на медицинска апаратура.

С интригуваща презентация г-н Саръев даде възможност на децата да преплуват обширни морета и океани, макар и въображаемо. Сподели как са направени първите кораби и как възниква корабоплаването. Разказа за приключенските пътешествия на мореплавателите, които кръстосват морската шир и откриват нови земи и племена, разпалиха детското любопитство. Силно бяха впечатлени от историите за Магелан и Христофор Колумб, от ритуалите и танците на индианското племе от презентацията.

Великите географски открития разпалват човешко любопитство и раждат страстта към поемането на риск и търсене на нови хоризонти.

Посланието на г-н Саръев е децата да бъдат следващите откриватели и създатели. Той прогнозира, че откривателите в наше време няма да са мореплавателите, а роботизирани машини. Призова децата да се учат и да развиват умения, за да бъдат създатели на тези роботи. Най-важното е децата да са възпитани, да умеят да комуникират, да бъдат честни, открити. Стремежът им да е насочен към натрупването на максимални знания. Да четат, да усвояват точни науки от най-ранна възраст. Силният интелект и усвояването на чужди езици според него са от първостепенно значение, както и умението за самообучение. Да знаят как да учат, да създават, развиват и откриват.

“Добрият капитан личи в лошото време. Предизвикателствата и трудностите създават силни личности. В бурята се проявяват уменията, както в морето, така и в битието.”

Експертен съвет “Мама и татко могат” благодари на г-н Симеон Саръев за незабравимото пътешествие и мъдрите слова.

В търсене на нови хоризонти - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 20 Мар 2023
  Пролетен турнир "Математика без граници" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 23 Мар 2023
  Изнесено обучение - Испания от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 29 Мар 2023
  Ученическа купа Варна - лека атлетика III - IV клас от 10:00ч. до 11:00ч.

 • 20 Мар - 29 Мар
 • 07 Апр - 29 Апр
 • 29 Апр - 07 Май
 • 24 Май - 30 Май
 • 13 Юни - 14 Юни
 • 16 Юни - 20 Юни