bgzh-CNendekkrutrukuz

От грижата за зъбките до волейболните предизвикателства

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
От грижата за зъбките до волейболните предизвикателства

На гости на Експертен съвет “Мама и татко могат” са семейство Ненови.

Добре дошли, семейство Ненови!
Усмихнати и сърцати млади хора гостуват в Частна детска градина “Малкият принц”. Дъщеричката им Изабела е в предучилищна, а братчето й Давид в яслената група.

Татко Пепи е волейболист. Децата бяха силно впечатлени от ръста му, когато с ококорени очи видяха как той е по-висок от вратата. Той обясни, че волейболът е изключително активен спорт, който развива редица физически и умствени качества. Подобрява рефлексите, координацията, дисциплината и обединява възможностите на много хора в отборна игра. Развива вниманието, концентрацията и наблюдателността. Всяко дете имаше възможност да покаже волейболни умения. Вълнуващо и забавно изживяване се оказа докосването до този спорт, дори няколко малчугана заявиха желанието си да станат волейболисти.

Мама Гергана е мениджър по дентална практика и представи на децата забавен урок за хигиената на зъбките. Под нейното вещо ръководство, децата влязоха в роля на зъботехници. Моделираха зъби, запознаха се с правилата за качественото им почистване с помощта на челюст макет. Видяха и се докоснаха до истински стоматологични инструменти. Енергичната дама с ентусиазъм подкрепяше всяко дете, съветваше, насърчаваше за да се справят с всяка задача.

В края на урока, децата получиха подарък - Дневник за грижа на зъбките. Посещението при зъболекар беше представено като интересно и важно събитие. Благодарение на майката на Изабела дечицата няма да изпитват страх, когато посещават дентален кабинет.

Много усмивки, шеги и настроение подариха сем. Ненови на малките любопитковци. Те споделиха, че най-важното, на което искат да научат децата си е когато станат сутрин да се усмихват, за да бъде лек и положителен денят им, а начинанията - успешни. От опита си знаят, че това работи.

Поднасяме сърдечни благодарности на семейство Ненови за отделеното време, внимание и споделени емоции, които направиха деня в детската градина още по-чудесен!

От грижата за зъбките до волейболните предизвикателства - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 25 Сеп 2023
  Европейски ден на спорта в училище Цял ден

 • 25 Сеп 2023
  Родителска среща - "Приятелство" - 1 група от 17:00ч. до 17:40ч.

 • 25 Сеп 2023
  Родителски срещи 10. и 11. клас от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 25 Сеп - 25 Сеп
 • 25 Сеп - 27 Сеп
 • 28 Сеп - 28 Сеп
 • 04 Окт - 22 Ное
 • 24 Дек - 25 Дек