bgzh-CNendekkrutrukuz

Колко е важна грижата за очите

24Ное2022

Колко е важна грижата за очите

 179  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Колко е важна грижата за очите

Експертен съвет “Мама и татко могат” към Академия за ефективно родителство приветства г-жа Младена Радева.

Посрещнахме на гости в Частна детска градина ”Малкият принц” една симпатична дама със сериозна професия - очен лекар. Младена Радева е майка на Юли от предучилищна група. Дамата пристигна с всичко необходимо, за да пресъздаде обстановката на очен кабинет. Децата бяха запознати до най-малкия детайл как протича един преглед при доктора, който се грижи за нашето зрение. Чуха, вероятно за първи път, как още се нарича този специалист - офталмолог. Специалното табло с цифрички и рамките, с чиято помощ се провежда прегледът, предизвикаха любопитството на децата. Всяко от тях имаше желание да пробва “вълшебните” очила и да провери ще види ли най-малките цифрички. Така неусетно няколко малчугана установиха, че зрението им е перфектно, без дори да разберат, че са били на истински преглед.

Полезни съвети даде мама Младена към децата. Разбраха колко са важни профилактиката, както и грижата за очите от замърсяване. Те знаят, че не бива дълго да се взират в електронни устройства, но вече са наясно с конкретни правила за употребата им, които ще предпазят очите. Какво е оптималното разстояние при гледане на телевизор, игра на таблет и телефон, при какво осветление и други подробности бяха коментирани по време на приятната среща. Най-ценният съвет за бъдещите ученици беше как правилно да пишат, на какво разстояние и в каква позиция на тялото, за да няма нужда да носят очила.
“Очите са прозорец към света.”

На децата пожелаваме да виждат ясно и надалеко в бъдещето, а на Младена Радева поднасяме благодарности от сърце за приятната и полезна визита!

Колко е важна грижата за очите - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 20 Мар 2023
  Пролетен турнир "Математика без граници" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 23 Мар 2023
  Изнесено обучение - Испания от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 29 Мар 2023
  Ученическа купа Варна - лека атлетика III - IV клас от 10:00ч. до 11:00ч.

 • 20 Мар - 29 Мар
 • 07 Апр - 29 Апр
 • 29 Апр - 07 Май
 • 24 Май - 30 Май
 • 13 Юни - 14 Юни
 • 16 Юни - 20 Юни