bgzh-CNendekkrutrukuz

За компютрите и зеленчуците

14Дек2022

За компютрите и зеленчуците

 633  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
За компютрите и зеленчуците - Частна детска градина "Малкият принц"

Гости в Частна детска градина “Малкият принц” бяха родителите на Раян от група “Розичка”.

Йоана и Явор са умеещи и подкрепящи млади българи, прекарали част от живота си извън пределите на България, завърнали се да живеят, работят и отглеждат детето си в родината. Две вдъхновяващи беседи бяха подготвили за децата родителите на Раян. Татко му запозна децата от група “Розичка” със създателя на компютрите Джон Атанасов, посредством компютър, разбира се. Обясни и показа какви са били тези устройства при изобретяването им и как изглеждат днес. Разбраха още веднъж колко е важна математиката, защото е езикът, който компютрите използват. С интерес децата слушаха за съставните части на компютъра, говориха за монитор, мишка, клавиатура. Научиха и по-сложни понятия като дънна платка, процесор и др. Посредством клавиатурата пък, татко Явор набързо ги препита на буквите от българската, че и от английската азбука. Остана удивен колко много знаят бъдещите първокласници.

От техническата тема мама Йоана пренесе децата в друга - “Как ни помагат плодовете и зеленчуците?”. Разказа и демонстрира как някои от тях, когато са разрязани приличат на човешките органи. Например моркова, който наподобява ретината на окото, ореха, приличащ на мозък, гъбата, изглеждаща като ухо и др. Учудващо за децата се оказа това как тези зеленчуци помагат за функционирането именно на тези органи, на които визуално приличат. Забавна беше частта, в която всяко дете създаде истинско изкуство в чиния, използвайки плодове и зеленчуци. Краставички, маруля, грозде, боровинки, моркови и чери доматки и накрая картина - гъсеничка на полянка сред тревичка и цветя.

За мисията на родителството нашите гости споделиха, че най-важно е синът им да бъде истински човек, да обича България и българския език. Най-значимото за тях умение, което искат да придобие е методика и възпитание на учене, да знае как да учи и да го прави с лекота.

Йоана и Явор подариха на децата образователно, здравословно и вкусно изживяване. Ние от детска градина “Малкият принц” поднасяме своите благодарност за емоциите, които предизвикаха с гостуването си!

За компютрите и зеленчуците - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Предстоящи събития

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 20 Дек 2023
  Коледен концерт-спектакъл на училище "Малкият принц" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 14 Дек - 20 Дек
 • 21 Дек - 26 Дек
 • 01 Ян - 19 Фев
 • 22 Фев - 04 Мар