bgzh-CNendekkrutrukuz

Приказка за доброто

14Дек2022

Приказка за доброто

 421  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Приказка за доброто - Частна детска градина "Малкият принц"

Първи гост по проектите - “Добродетели” и “Емпатия” в Частна детска градина “Малкият принц” бе Златина Маркова.

Какво е добродетел? Може би да вършим добри дела или да сме добри хора. Или и двете? Да възпитаваме с правила и ценности е дълг и отговорност на всеки родител и учител, подпомагащ духовното израстване на личността.

Предизвикахме родителите от група “Звездичка” да вложат цялата си любов, увереност и креативност, за да може заедно да помогнем на децата да осъзнаят по-добре всяка една добродетел, чрез включване на различни сетива. На случаен принцип, децата избраха по една от 9-те добродетели - търпение, толерантност, взаимопомощ, доброта, смелост, щедрост, честност, постоянство и уважение, съобразени с развитието и спецификата на възрастта им.

Началото на проекта постави г-жа Златина Маркова, с която създадохме приказка за доброто и трансформацията, която настъпва с човешкия дух, използвайки силата на добродетелите.

Майката на Лили е детски писател. Нейното предизвикателство беше да създаде план на приказка, а децата избраха героите, техните постъпки и развиха историята като сами промениха техните прояви и поведение, чрез силата на добрината, разбирането, взаимопомощта, търпението и, разбира се - прошката. Изненада за децата бе да нарисуват своите впечатления от преживяното в рамките на 10 минути. А рисунките им г-жа Маркова и нейният екип, вмъкнаха като илюстрации към прекрасната книжка "Смелост".

Какво се е случило накрая на тази история със семейство Добринкови и семейство Объркани, всеки от вас може да разбере, като закупи книжката от детската градина.

Приказка за доброто - Частна детска градина "Малкият принц"

Благодарим на г-жа Маркова и нейният екип, че приеха предизвикателството, заедно да направим света едно по-добро и по-красиво място за живеене, чрез даване на личен пример.

“Родителите оставят незабравими следи в съзнанието на своите деца, които попиват от тях много повече от думи, речник, действия. Те имитират и всъщност започват да прилагат и да мерят със същите морални стойности и ценности, както своите родители.”

Приказка за доброто - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

Предстоящи събития

 • 27 Сеп 2023
  Родителска среща "Пътуваме и учим в Европа" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителска среща - "Слънчице" - 2 група от 17:00ч. до 17:40ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителски срещи 9. и 12. клас от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 27 Сеп - 28 Сеп
 • 28 Сеп - 29 Сеп
 • 04 Окт - 22 Ное
 • 24 Дек - 26 Дек