bgzh-CNendekkrutrukuz

Танцува ли паякът?

07Фев2023

Танцува ли паякът?

 375  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Танцува ли паякът? - Частна детска градина "Малкият принц"

Колко крака има паякът? А колко очи? Отговорите на тези и още много въпроси получиха децата във втора група на Частна детска градина “Малкият принц.

На гости в група "Лисичка" беше Ангелина Аджийска. Професионалното направление, в което тя се реализира е маркетингът. Прекрасната дама е майка на двама сина, които са част от семейството на “Малкият принц”. По-малкият Тимофей е в яслена група, а батко му Матвей - във втора.

Образователна и доста забавна презентация видяха децата в групата на Матвей. Любопитните факти за паяците, които представляват интерес за него, заинтригуваха и приятелите му в групата. Децата вече знаят, че паяците виждат едновременно в много посоки. Изненада ги фактът, че тези насекоми са със синя кръв, разбраха как улавят своята храна и още много интересни обстоятелства. Малките любознайковци видяха също и танц, който могат да танцуват определени видове паяци.

С помощта на госпожа Аджийска децата си отпечатаха върху лист хартия паяк и си направиха маски с лика на всеизвестния герой Спайдърмен.

Забавен и много емоционален беше моментът, в който започнаха да се надпреварват със самостоятелно движещ се изкуствен паяк. Тази част от гостуването раздвижи и развесели всички “лисички” от групата.

За мисията на родител майката на Тима и Матвей сподели, че подкрепя децата си в израстването им като самостоятелни, обичащи и благодарни личности. Н

ай-важното умение, което би желала те да усвоят е да се отнасят към хората с емпатия, да разбират себе си и другите, да могат да се интегрират.

Въпреки езиковата бариера, г-жа Аджийска събуди любопитството и желанието за знание у децата, а синът й Матвей я подкрепяше с превод при необходимост.

Благодарим за прекрасната визита, споделения опит и подарените усмивки!

Танцува ли паякът? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

Предстоящи събития

 • 27 Сеп 2023
  Родителска среща "Пътуваме и учим в Европа" от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителска среща - "Слънчице" - 2 група от 17:00ч. до 17:40ч.

 • 28 Сеп 2023
  Родителски срещи 9. и 12. клас от 17:00ч. до 18:00ч.

 • 27 Сеп - 28 Сеп
 • 28 Сеп - 29 Сеп
 • 04 Окт - 22 Ное
 • 24 Дек - 26 Дек