bgzh-CNendekkrutrukuz

Мъдрото дърво

13Мар2023

Мъдрото дърво

 595  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Мъдрото дърво - Частна детска градина "Малкият принц"

Децата от група “Звездичка” на Частна детска градина “Малкият принц” сътвориха дърво на мъдростта, окичено с житейски ценности.

На гости по проектите “Добродетели” и “Мама и татко могат” често посрещаме родители. С радост посрещнахме и една баба - на Бориса от група “Звездичка”. Госпожа Галина Стоянова преди години се е доверила на детската градина при отглеждането на дъщеря й, а днес сред децата в “Малкият принц” е нейната внучка. Това определено е удоволствие и чест за екипа. Дамата заяви своето признание към традициите на “Малкият принц”. Благодарни сме за хубавите думи, които отправи към нас и хората преди нас, отдали своя професионализъм, за да бъде институцията, това което е вече 30 години.

Гостуването на г-жа Стоянова беше интересно и много поучително. Бабата на Бориса подари на всяко дете книжка с приказки. Тя прочете няколко от тях - “Лъжливото овчарче”, “Завистливият вол”, “Костенурката и орелът” и други. След като изслушваха всяка приказка с любопитство, се разпалваше дискусия за поуката от нея. Правиха се аналогии със случки от живота и се правеха ценни изводи.

Всеизвестно е, че приказките са едно от най-достъпните за учене средства за децата. Определено в този маратон от приказки, децата от трета група научиха много неща. Имаше и доста креативен момент по време на визитата на госпожа Стоянова. Всички заедно изработиха дърво на мъдростта, взаимствано от поуките, които носят със себе си приказките. Получи се красиво, цветно и наистина “мъдро” дърво, което не беше окичено от цветове или плодове, а от житейски ценности.

Ценно беше споделянето на дамата, относно това как днешните родители възпитават. Препоръките на бабата на Бориса към младите родители са по-малко материални подаръци, по-ограничено удовлетворяване на желанията и повече споделено време с децата. Те имат нужда от внимание, а не от вещи. Семейството на Бориса я учи на самостоятелност и умения за вземане на решения за себе си.

Благодарим на Галина Стоянова за милото отношение и споделеното време!

Мъдрото дърво - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

Още по темата
 • 11 Декември 2023
 • Детска градина

Малките предприемачи на “Малкият принц”

 • 01 Декември 2023
 • Детска градина

Дизайнерът Петя Димитрова въведе децата от яслена група в света на модата

 • 27 Ноември 2023
 • Детска градина

Ден на Християнското семейство в детска градина “Малкият принц”

Предстоящи събития

 • 27 Юни 2024
  Бал на випускниците 2024 - VII - XII клас Цял ден

 • 30 Юни 2024
  Летен лагер Пампорово от 09:00ч. до 10:00ч.

 • 06 Сеп 2024
  Ден на Съединението на България Цял ден

  Съединение на Източна Румелия с Княжество България. Официален празник.

 • 27 Юни - 07 Сеп